Ayuntamiento de Benifaiˇ

Inicio -> Servicis municipals -> Serveis socials -> Persones majors

Programes d'atenciˇ domiciliÓria

Tornar Imprimir

Es tracta d'un conjunt de programes que presten servicis en el domicili dels usuaris, quan la seua autonomia comenša a disminuir, amb l'objectiu d'ajudar-los en aquelles activitats en quŔ tenen dificultats afavorint aixÝ la prolongaciˇ de la seua estada en el seu propi domicili. Entre ells es troben:

Servici d'Ajuda a Domicili. ╔s un servici polivalent, l'objectiu principal del qual Ús colĚlaborar amb l'interessat en la resoluciˇ de les seues activitats de la vida diÓria i que per diversos motius este no pot cobrir. S'assumixen tasques com:
- acompanyament a consultes mŔdiques, a trÓmits, passejos, compres,
- adquisiciˇ i elaboraciˇ d'aliments,
- control de l'orde i la neteja de la casa,
- control de la higiene personal.

Servici d'Ajuda a Domicili d'Atenciˇ a Persones Encamades i Dependents. Assumix, tasques d'higiene personal i canvis posturals, convertint-se en un suport a la figura del cuidador. El programa funciona de dilluns a divendres a partir de les 8 h. del matÝ, en els domicilis de les persones usuÓries d'estos programes.

Menjar a Casa. Consistix en l'entrega domiciliÓria diÓriament, de dilluns a divendres (els dies laborables), del dinar, per a la qual cosa l'empresa que presta el servici disposa d'un repartidor que es desplaša als domicilis amb el menjar. Este programa es finanša amb la participaciˇ de l'usuari, l'Ajuntament i la Conselleria de Benestar Social.

Major a Casa. Consistix en tres servicis que es presten simultÓniament:

- El dinar, tots els dia del mes, inclosos els festius.
- El servici de bugaderia de llenšols i tovalles. PrŔviament, quan s'establix el programa, l'empresa deixa en dep˛sit diversos jocs de tovalles i de llenšols de les mesures adequades als llits dels usuaris, setmanalment les arreplega per a la seua neteja i posterior repartiment.
- El servici de neteja, que s'establix amb la presŔncia d'una auxiliar domiciliÓria dos dies en setmana a fi de mantindre en orde i amb neteja les vivendes.

Este programa es finanša amb la participaciˇ de l'usuari, l'Ajuntament i la Conselleria de Benestar Social.

TeleassistŔncia. Es tracta d'un servici que facilita la prolongaciˇ de l'estada de les persones majors en els seus domicilis, ja que amb tan sols pressionar un botˇ podran rebre en qŘestiˇ d'escassos minuts l'atenciˇ que necessiten. Consistix en la instalĚlaciˇ d'un equip que via telŔfon facilita el contacte amb el mˇn exterior a la vivenda, ja que al polsar el botˇ els operadors de l'empresa queden alertats i immediatament contacten amb les persones i els telŔfons que prŔviament la persona usuÓria ha facilitat, informant-los que estÓ demanant ajuda.

Data última modificació:


Ajuntament de Benifaiˇ
Plaza Mayor 15. 46450 Valencia (Espa˝a)
Telèfon: 96 178 10 19 | Fax: 96 179 41 38
Correu electr˛nic: oficina.virtual@benifaio.es